Matematik

omskriv cosinus relationerne

28. november 2012 af matematikproblem (Slettet)

Jeg er gået lidt i sort.

Hvordan er det man omskriver:     (cos(A)= b^2*c^2-a^2)/(2bc)

Til:    a^2= b^2+c^2-2bc*cos(A)

 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af peter lind

Du har kludder med dine parenteser. Gang ligningen med 2bc. Iøvrigt er det den sidste ligning som normalt kaldes for cosinusrelationen


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2012 af PeterValberg

UPS, tastefejl :-)

du skal lige skifte det gangetegn med +

cos(A)= (bc- a2)/(2bc)

1. forlæng begge sider med 2bc
2. læg a2 til på begge sider
3. Træk 2
bc·cos(A) fra på begge sider

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. november 2012 af matematikproblem (Slettet)

Mange tak. tror jeg var kommet til at trække cos(A) fra istedet for 2bc*cos(A)

;)


Skriv et svar til: omskriv cosinus relationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.