Matematik

halveringskonstant

28. november 2012 af miss-tk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der hedder:

Figuren viser grafen for en eksponentielt aftagende funktion.
a) Bestem halveringskonstanten.

Opgaven skal løses uden hjælpemidler.

Hvordan gøres dette? 

Er der en formel jeg kan bruge`?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2012 af PeterValberg

Du har ikke vedhæftet figuren, men det er i princippet også ligemeget

Du aflæser (så nøjagtigt, du kan) to punkter på grafen (x1,y1) og (x2,y2)

Hvis du kan aflæse dem således, at y1 = 2·y2 er det super fint, idet halveringskonstanten
så er forskellen på de tilhørende x-koordinater

T1/2 = x2 - x1

Hvis du ikke kan det, så må du bestemme a først:

og derefter bestemme halveringskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. november 2012 af miss-tk (Slettet)

Jeg har aflæst (0,14)og (3,7)

y1 = 2·y2   -> 14=2*7
er halveringskonstanten så 3? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2012 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. november 2012 af miss-tk (Slettet)

Mange tak for hjælpen.. 

Det var da til at forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2012 af PeterValberg

se side 16 i denne formelsamling

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.