Matematik

hey :)

28. november 2012 af thugfaner (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Salt kan optø is, fordi det nedsætter vands
frysepunkt. Det vil sige, at vand fryser til is ved en lavere temperatur end 0 °C.
Massefylde for salt:  2,165 t/m3
Ved spredning af salt bruger man 14 g salt pr. m2
Fakta om Frederikshavnmotorvejen:

Motorvejen består af 4 spor – 2 spor i hver retning
Hvert spor er 4 m bredt
Motorvejens længde er 47,6 km


Lageret af salt til Frederikshavnmotorvejen er
kegleformet. Se skitsen herunder.
6,5 m
2,7 m

5.1 Hvor mange gange kan man sprede salt på Frederikshavnmotorvejen med det salt, der er i lageret?

 

 

kan ikke find ud af det 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2012 af PeterValberg

Beregn rumfanget af det kegleformede saltlager i m3 (kubikmeter)

Beregn vægten, når du ved at salt vejer 2,165 t pr. m3

Beregn arealet af motorvejen i m2 (kvadratmeter)   2·2·4·47600 = .... m2

Beregn hvor mange gange saltning, der er til i saltlageret, når du ved at der bruges 14 g pr. m2
hvilket svarer til 14/1000000 = 0,000014 tons pr. m2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

Rumfanget af en saltbeholder er 30m^3

Vægten af saltet:30*2,165t/m^3=65t/m^3

65*0,000014=4642857t/m^3

4642857/30=154762 de salt beholdere man skal bruge

Jeg tror, at jeg har gjort et eller andet forkert. Den er virkelig svær.


Skriv et svar til: hey :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.