Matematik

HJÆÆLP

29. november 2012 af asaphelp (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) løs ligningen 1/3x - 6 = 3- 2x

 

2)læg 5% til 375 kr ved at gange med en passende fremskrivningsfaktor

HUSK: F=1+procentændring

 

3) træk 5% fra 375kr ved at gange med en passende fremskrivningsfaktor.

 

4)læg 15% fra 1030kr ved at gange med en passende F

5)træk 15% fra 1030kr ved at gange med passende F

 

håber i kan hjælpe mig!!

 

 

                     


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2012 af PeterValberg

1) Forlæg udtrykket med 3 (gang alle led med 3), - så forsvinder brøken
     Saml x-erne på den ene side og tallene på den anden
     Reducér og forkort (så der står x = .....)

2) gang med (1 + 5/100) = 1,05

3) gang med (1 - 5/100) = 0,95

4) det kan du selv nu (se 2 og 3)

5) også denne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

1/3x - 6 = 3- 2x

7/3x = 9

7x = 27

x = 27/7


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2012 af SuneChr

# 0    2 - 5

Mærkværdig opgave. Den må kunne formuleres lidt mere "tjekket".

 


Svar #4
02. december 2012 af asaphelp (Slettet)

er svar nr 2 ikke forkert lavet? jeg mener altså hvor kom 7 fra?

:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Nej det er ikke forkert. Du lægger så at sige 2x til på begge sider for at "fjerne" -2x på højre side af lighedstegnet. 1/3 + 2 giver jo 2+1/3 som er 6/3 + 1/3 = 7/3. Der kommer de 7 fra. Simpel matematik.


Skriv et svar til: HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.