Matematik

Hjælp differentialregning !

30. november 2012 af iamjustadreamer (Slettet) - Niveau: A-niveau

   Hej alle sammen :) . 

Jeg sidder i lidt af en knibe her, som jeg håber at der er nogle kloge mennesker derude som kan hjælpe mig. 

Opgaven er lagt ind som en billed fil. Jeg har selv et bud på hvordan jeg skal løse den og det lyder således: 

vi har et toppukt a(-2,-1) et andet punkt som hedder B(0,0) hvorefter vi kan omskive toppunktsformlen for en parabel så den lyder således: 

f(x)=a(x-x0)^2+y0 = a = ((x-x0)^2+y0)/f(x)

hvorefter jeg vil undersøge om den er konutieret. 

Men jeg vil meget gerne, hvis der var nogle, som kunne forklar mig hvordan og hvorledes.

Mvh den fortabte :) .

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2012 af Anders521

Hmm ... ifølge din opgave skal du

"som udgangspunkt bestemme forskriften for den parabel-formede del udtryk ved g(x)".

Det betyder vel at du skal finde den specifikke regneforkrift for g som er parable-formede.

Den generelle kender du, nemlig  g(x)=ax^2+bx+c. Hvilke information kan du bruge til at

bestemme koefficienterne a,b og c?

 

Umiddelbart ville dette være en metode jeg ville bruge til at løse opgaven. Hvad synes du?

Det ka' jo være jeg tager fejl.

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2012 af SuneChr

Om  g(x)  vides:

g´(x) = 0 i punktet (- 2 ; - 1)

g(0) = h(0) = 0

g´(0) = h´(0) = 1

Ud fra disse facts er det muligt at konstruere forskriften for g .


Skriv et svar til: Hjælp differentialregning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.