Matematik

Omskrivning af formel..

01. december 2012 af 215 (Slettet)

Jeg har dette udtryk (http://snag.gy/FA84n.jpg) som bliver omskrevet til andet.. kan ikke helt se hvordan A/Cos(Φ), når det ser ud til at hele udtrykket bliver ganget med cos(Φ)...

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af NejTilSvampe

Hvis  b = sin(φ) / cos(φ) = tan(φ)

Så er det lovligt.


Svar #2
01. december 2012 af 215 (Slettet)

Men i mit tilfælde er 

b/a = sin(φ) / cos(φ) = (b/c)/(a/c)= b/a


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2012 af NejTilSvampe

#2 - Jeg forstår ikke din protest.

Hvis du antyder at symbolet φ allerede er taget, så brug et andet symbol.. Princippet er det samme.

Definér  b = tan(Æ) = sin(Æ) / cos(Æ)   og sæt ind.


Svar #4
01. december 2012 af 215 (Slettet)

Min ''protest'' kommer af at jeg har omregnet den således..

Udtrykket jeg ønsker at få er Ce^kt*cos(ωt+Φ), hvilket er grunden til at jeg ønsker indeholdet i parantesen som der står ovenover.

Vedhæftet fil:Udregning.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2012 af YesMe (Slettet)

Man ser, at y(t) = y(t), hvor b til højre er forsvundet - skal vi nemlig finde det. Vi reducerer

ekt(cos(ωt) + b·sin(ωt)) = (ekt/cos(φ)) (cos(ωt)·cos(φ) + sin(φ)·sin(ωt))

cos(ωt) + b·sin(ωt) =  cos(ωt) + (sin(φ)/cos(φ))·sin(ωt)

b·sin(ωt) =  (sin(φ)/cos(φ))·sin(ωt)

b =  sin(φ)/cos(φ)

b = tan(φ)

(Hjælpetrekant dur ikke i dette tilfælde, eller enhedscirklen, hvis man kan kalde for det. Men hvis det er tilfældet, så må man lade A = 1. For b/A = b, når A = 1. Jeg ved dog ikke om det her.)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2012 af NejTilSvampe

#4 - Ikke alle kan læse .doc filer. Gør det til en vane at uploade .pdf filer, du kan gemme .pdf filer i word også. Det fortrækker de også på universitet.

Men ja, #5 har vidst skåret det ud i pap tror jeg.


Skriv et svar til: Omskrivning af formel..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.