Matematik

Diffrentialregning

01. december 2012 af mimok (Slettet)

Hvordan skal denne funktion: f(x)=3√x+x differentieres? jeg skal bestemme f'(9), Jeg vil IKKE have løsningen, jeg skal bare vide hvilke regneregler, der skal bruges. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skriv funktionen f(x) = 3·x1/2 + x og benyt den sædvanlige regel (xn)' = n·xn-1 på hvert led.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2012 af peter lind

(xn)' = n*xn-1    kvrod(x) = x½


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2012 af Euroman28

for ikke at glemme 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #4
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Er det så: f'(x)=3*½x+1


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Benyt formlerne du fik ovenfor. Når n = 1/2 , hvad er så n-1 ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2012 af Euroman28

Nej det er

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #7
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Ja, så må det være: f'(x)=3*½x^-½+1


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2012 af grænseværdi (Slettet)

#4

f(x)=3√x+x = 3 • x1/2 + x

f'(x) = 3 • (1/2)x-1/2 + 1 = 3/(2 • √(x)) +1


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. december 2012 af Euroman28

hvor 

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #10
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Er dette rigtigt (se vedhæftede fil)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #11
01. december 2012 af Euroman28

Hinka,

 

ja det er sandt.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvis f(x) = x + 3·√x

er det totalt roderi at skrive

f '(x0) = 1 og f '(x0) = 1/(2√x0)

og så ende med et resultat, der fortæller om en funktion g'(x).

Du kan skrive, at

 f(x) = x + 3·√x := g(x) + h(x) ,

og så differentiere g(x) og h(x) hver for sig, og så kombinere resultaterne til sidst til resultatet for f '(x) .


Svar #13
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Okay, men hvad så den med en konstant ganget med en funktion, hvornår skal jeg koble den på?


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Konstanterne ganger man jo bare på de respektive led, da (k·g(x))' = k·g'(x) . Generelt har man

(k·xn)' = k·n·xn-1


Svar #15
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Okay, jeg tror, at jeg har forstået det, jeg prøver lige at regne på det, og så skriver jeg det, som jeg kommer fren til, herind.


Svar #16
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Se den vedhæftede fil, har jeg gjort det rigtigt der?

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #17
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #18
01. december 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak skal du have!


Skriv et svar til: Diffrentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.