Matematik

Koordinatsættet til skæringspunktet

01. december 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave uden hjælpemidler?

Opgaven er følgende:

I et koordinatsystem i planen er linjen l givet ved ligningen -x+2y+2=0

og linjen m er givet ved parameterfremstillingen

x=-2-2s

y=10+3s

Beregn koordinatsættet til skæringspunktet l og m


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt linien m's parameterfunktioner i linien l's ligning og løs den fremkomne ligning i parameteren s. Benyt den fundne parameter til at beregne skæringspunktets koordinatsæt ved at indsætte dette s i m's parameterfremstilling.


Skriv et svar til: Koordinatsættet til skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.