Matematik

diff

01. december 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? hat en masse af de slags. så skal bare have forklaret en så jeg selv kan lave de andre..

bestem differentialkvotienten:
f(x) = 5x2 + 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

(4)'=0. Når man differentierer konstanter, er differentialkvotienten 0. 

Til første led skal du bruge følgende regel:

(xn)'=n*xn-1

Konstanter ganget på lader man stå.

Alt, du efterspørger, er elementære regneregler inden for differentialregning, så det kunne være en god ide at repetere i hvert fald den del af emnet. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2012 af Snick (Slettet)

f(x) = 5x2 + 4

Vi anvender regnereglerne

(xn)' = n•xn-1                      samt             (a)' = 0

og får dermed

f '(x) = 10x


Svar #3
01. december 2012 af sexysofie (Slettet)

kommer den så til at hedde 5*x^1


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af PeterValberg

#3 Nej, det er ikke helt rigtigt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.