Matematik

Andengradsligning

02. december 2012 af eray (Slettet)

Hejsa folkens, håber at i kan hjælpe mig med disse 2 anden gradsligninger, de er ret svære, lidt over mit niveau, håber at der er nogen der kan komme med en grundig forklaring på hvordan man laver dem osv... De lyder sådan

½X2-4X+7=0

og den anden lyder sådan:

For hvilke værdier af c har andengradsligningen?

2x2-4x-c=0

A) en løsning?

B) To løsninger?

C) ingen løsninger

Tak på forhånd! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

                     (1/2)x2 - 4x + 7 = 0

                     x2 - 8x + 14 = 0            går det bedre?


Svar #2
02. december 2012 af eray (Slettet)

d=64-4*1*16=8

-8+8/2´=-4

-8-8/2=-8

så facitet er -4V8? Eller er jeg på forkerte spor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af mathon

    forkert spor

      d =(-8)2 - 4114 = 64 - 56 = 8

      √(d) = √(8) = √(22•2) = 2√(2)

         
                       -(-8) ± 2√(2)
                 x =  ---------------
                               2 

 

                          4 ± √(2)
                 x =    -----------
                                2


Svar #4
02. december 2012 af eray (Slettet)

hvad betyder det her?√2(2) betyder det bare 2*2??

Og hvordan laver man så den næste opgave? Det var den jeg nok havde sværest ved, ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2012 af mathon

 

         hvad er sammenhængen mellem

                    fortegnet for diskriminanten d
             og
                    antallet af reelle løsninger ?


Svar #6
02. december 2012 af eray (Slettet)

Kunne du godt uddybe lidt mere hvad du skriver, for jeg forstod det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2012 af mathon

generelt har andengradsligningen

                      ax2 + bx + c = 0

                                             for
                                                     d>0   to reelle løsninger

                                                     d = 0 én reel løsning

                                                     d < 0 ingen reel løsning
                      


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2012 af mathon

specifikt har andengradsligningen

                      2x2+ (-4)x + (-c) = 0    med    d = (-4)2 - 4·2·(-c) = 16 + 8c = 8(2+c)

                                           for
                                                     d>0   dvs c > -2    to reelle løsninger

                                                     d = 0   dvs c = -2  én reel løsning

                                                     d < 0  dvs c < -2    ingen reel løsning


 


Svar #9
03. december 2012 af eray (Slettet)

Aaahh ookay, Mange tak! ;)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.