Matematik

løs ligningssystemerne

02. december 2012 af Theaviola (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej... jeg er ikke en haj til matematik, så jeg håber nogen kan hjælpe med følgende:

2x+3y=8 og 3x-4y=-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af mathon

 

        I:    2x + 3y = 8            I multipliceres med  4  og kaldes III
        II:   3x - 4y = -5            II multipliceres med  3  og kaldes IV

        III:  8x + 12y = 32
        IV: 9x - 12y = -15         III og IV adderes

             17x = 17

              x = 1                      som indsat i  I:    2x + 3y = 8
giver
             
2·1 + 3y = 8

              3y = 6

              y = 2
               
 

 


Svar #2
02. december 2012 af Theaviola (Slettet)


Skriv et svar til: løs ligningssystemerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.