Matematik

retvinklede trekANTER?

02. december 2012 af didodawood (Slettet) - Niveau: C-niveau

en stige, der er 8 meter lang, står op ad en væg, så den danner en vinkel med jorden på 68 grader.

a) hvor langt når stigen op ad væggen?

b) hvor langt er der fra stigens fod og ind til væggen?

Kan ikke finde ud af at regne det..

fik a til 7,5 men det giver ikke mening.?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt udtrykket for sinus til en vinkel i en retvinklet trekant. Stigens længde er hypotenusen, og den søgte længde op ad væggen er den modstående katete.

b) Den søgte længde er den hosliggende katete.


Svar #2
02. december 2012 af didodawood (Slettet)

men opgave giver a) 7,54974

og b får jeg til 2,82?

det passer ikke vel?


Svar #3
02. december 2012 af didodawood (Slettet)

jeg får b til 0,74


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvordan du beregnede det. Dine tal er ikke helt rigtige.


Svar #5
02. december 2012 af didodawood (Slettet)

Jeg har regnet om, og fik opgave til a)  c= b/cosB = 7/cos(68) = 18,6863

og b ved hjælp af pythagoras fik jeg b= 16,5831?

??

 


Svar #6
02. december 2012 af didodawood (Slettet)

undskyld retter lige opgaven : en stige, der er 7 meter lang, står op ad en væg, så den danner en vinkel med jorden på 68 grader.

og ikke 8


Svar #7
02. december 2012 af didodawood (Slettet)

men jeg troede 68 var VINKEL A??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, vinkel A er 68º

Så har man

a) a = 7m·sin(68º) , og

b) b = 7m·cos(68º)


Skriv et svar til: retvinklede trekANTER?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.