Kemi

Det haster termodynamik

02. december 2012 af Lillozz (Slettet)

3) Beregn ?G° og ?H° ved 25 °C for reaktion (II) ud fra tabelopslag. Er reaktionen endoterm eller exoterm?

?H^°=-90,8 kJ/mol

?G°=-25,4 kJ/mol

(I)  CH_4 (g)     +     H_2 O(g)     →   CO(g)    +    3 H_2 (g)
(II)  CO(g)    +     2 H_2 (g)    →    CH_3 OH(g)

Jeg har brug for hjælp til følgende opgaver:

4)  Antag at ΔH° og ΔS° er uafhængige af temperaturen og beregn herudfra ΔG° for reaktion (II)
ved 250 °C.
 
Det kan antages, at der er følgende partialtryk af gasserne i reaktionsblandingen, p(CO(g)) = 15 bar,
p(H2(g)) = 5,0 bar og p(CH3OH(g)) = 30 bar.


5)  Beregn værdien af ΔG (bemærk ΔG og ikke ΔG°) for reaktion (II) ved 250 °C under disse
betingelser.

Jeg har også brug for hjælp til opgaven:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1273461


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af shafaifer (Slettet)

Jeg har også vanskeligheder med dette, især spgs. 4:

Der er tale om denne reaktion - har jeg forbestemt ΔG°.

(II) CO(g) + 2H2(g) → CH3OH(g) 

Reaktion (II) forløber med brug af en katalysator ved et tryk på ca. 50 bar og en temperatur på 
250 °C.

Antag at ΔH° og ΔS° er uafhængige af temperaturen og beregn herudfra ΔG° for reaktion (II) 
ved 250 °C.


Skriv et svar til: Det haster termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.