Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

ERVERVSØKONOMI...!!

04. december 2012 af Shiya20 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med de følgende opgaver???


 

 

 


Neptun Leasing har indgået en aftale med en importør af et koreansk bilmærke om løbende at købe et større antal af to typer af de koreanske biler, som man efterfølgende vil lease ud.

De to typer er Convenient, der er en mindre og økonomisk bil, der vil kunne udlejes på konsument-markedet og Prestige, der er en luksuriøs og samtidig meget robust og velkørende bil, der vil blive efterspurgt både som firmabil og til privat brug.

Distributionen vil foregå gennem en række bilforhandlere, der er tilknyttet importøren.

For Convenient har man beregnet, at de månedlige omkostninger pr udleaset bil vil udgøre 1.400 kr. for Neptun Leasing (grænseomkostninger pr. udleaset bil pr. måned).

For Prestige vil omkostningerne være 2.000 kr. pr. måned.  Af konkurrence- og markedsførings-mæssige årsager har den koreanske bilproducent sat et maksimum, der tillader, at der højest er indgået 3.000 kontrakter om udleasing af Prestige.

For Conveniet forventer man følgende sammenhæng mellem den månedlige afgift (leje), kunden skal betale, og det antal leasingkontrakter, der vil være indgået:

Månedlig leasingafgift (kr.) Antal indgåede leasingkontrakter
2.800 2.000
2.600 2.500
2.400 3.000
2.200 3.500
2.000 4.000

Sammenhængen kan også udtrykkes som

p = ÷0,4m + 3.600 (p = månedlig leasingafgift; m = antal indgåede leasingkontrakter)

2.1   Bestem den optimale månedlige leasingafgift for Convenient.

2.2   Beregn det månedlige økonomiske overskud ved den leasingafgift du har bestemt i 2.1

For Prestige forventer man, at det vil være muligt, at udlease op til ca. 2.500 firmabiler til en månedlig afgift på 2.600 kr. Konkurrencen på markedet for firmabiler er af en sådan art, at man vanskeligt vil kunne fravige prisen på 2.600 kr.

På konsumentmarkedet forventer man følgende afsætningsfunktion

p = ÷2m + 6.600 (p = månedlig leasingafgift; m = antal indgåede leasingkontrakter)

2.3   Bestem den optimale leasingafgift til konsumentmarkedet og det optimale antal
        kontrakter, man skal indgå med såvel private som med firmaer.

Leasingkontrakterne på konsumentmarkedet løber over 3 år, hvorefter kunden ofte tegner en ny kontrakt for en ny bil for en kommende 3 års periode.

De brugte biler bliver derefter solgt på brugtbilsmarkedet.

I forbindelse med salget tilbyder Neptun Leasing den endelige køber en kredit på 100.000 kr. med sikkerhed i den solgte brugte bil.

Køber kan i den forbindelse vælge mellem to tilbud:

A. Et 8 %, 3-årigt annuitetslån med kvartårlige terminer (2% pr. kvartal).
B. Et 9%, 4-årigt stående lån med månedlige terminer (0,75% pr. måned).

For begge lån bliver provenuet 95.000 kr. idet stempel- og administrationsomkostninger m.m. udgør 5.000.

2.4   Beregn den effektive rente på de to lån.

2.5   Diskuter fordele og ulemper ved de to lånemuligheder set fra såvel Neptun Leasings som
        låntagers synsvinkel.


Skriv et svar til: ERVERVSØKONOMI...!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.