Matematik

Hjælp til TI-89 og vector

04. december 2012 af Stefan110387 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan man løser den på TI-89, kan ikke selv huske det.

har følgende X,y,z

x: 0-3t=9+3s

y: 1+1t=1+2s

Z: 6+2t=5s

 

på forhånd tak


Svar #1
04. december 2012 af Stefan110387 (Slettet)

Det skal siges det er opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du mangler lige + 7 i Z'eren. kan du ikke bare løse som 2 ligninger med 2 ubekendte, fx. x og y'eren, og gøre prøve i z'eren?

...ellers brug rref()


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2012 af PeterValberg

P=(6,-1,2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2012 af PeterValberg

Herunder er skæringspunktet P bestemt vha. TI-nspire CAS
(TI-89 har lignende kommandoer)

Først defineres de to parameterfremstillinger for linjerne l og m med firkantklammer (square brackets).
Dernæst bestemmes værdierne for s og t med en solve-kommando (vi ved jo, at et skæringspunkt findes).
Sidst bestemmes koordinaterne til skæringspunktet ved indsættelse af værdien for s eller t i den
tilhørende parameterfremstilling (jeg har gjort det for begge for sjovs skyld).

Skæringspunktet P(6,-1,2) er nu bestemt.

FNbJY.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til TI-89 og vector

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.