Matematik

monotoni

04. december 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En funktion f er bestemt ved f(x)=1/3x3 -2x2-5x

Bestem monotoniforholdene for funktionen f

 

er det rigtigt at grafens lok max og lok min. er -1 og 5?

og er der andet man skal gøre for besvre spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Det er funktionens ekstremumspunkter, der er ved x = -1 og x = 5. Bestem fortegnsvariationen for f '(x) og oversæt det til monotoniforholdene for f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion f'(x)

Løs ligningen f'(x) = 0  dette giver dig funktionens ekstrema (max/min)

Foretag fortegnsvariation for den afledede f'(x) før, mellem og efter ekstremaerne
husk at f(x) er stigende i et interval, hvis f'(x) > 0 i intervallet
omvendt er f(x) faldende i et inteval, hvis f'(x) < 0 i intervallet

se eventuelt denne video fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.