Matematik

Nulreglen

04. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe med at løse disse opgaver som skal løses uden lommeregner:

Jeg ved at jeg skal bruge nulreglen. 

(x^2-4x)*(x^2+2x-3)=0       

2x^3+7x^2-4x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2012 af nielsenHTX

nul-reglen siger hvis et produkt skal være nul så skal mindst en af faktorerne være nul ,altså

a*b=0 ⇔a=0 eller b=0

 (x^2-4x)*(x^2+2x-3)=0 ⇔

(x^2-4x)=0 eller (x^2+2x-3)=0

 

 i den anden sætter du x udenfor en parentes og så bruger du nul-reglen igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Omskriv


Svar #3
04. december 2012 af bobop (Slettet)

Mener du vha faktorisering?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er allerede faktoriseret. Benyt nulreglen til at spalte den oprindelige ligning i de to ligninger

x2 - 4x = 0 ∨ x2 + 2x -3 = 0

og løs de to 2.-gradsligninger hver for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2012 af nielsenHTX

synes opgaven virkede bekendt

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1271200

hvis du ikke forstår hvad jeg skriver, så er det ikke forbudt at spørge ind til det.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.