Matematik

integralregning

05. december 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa jeg har denne opgave:

Tegn en skitse af grafen f(x)= x^2. Bestem arealet af området under grafen for f(x) fra x = 0 til x = 2 og afmærk området på din figur.

jeg har sagt:

∫2,0 x^2 dx  [1/3*x^3]2,0 = 1/3*2^3-1/3*0^3 = ...

jeg er ret i tvivl om, hvad resultatet bliver, men passer det med 2,6? 

på forhånd mange tak!


Svar #1
05. december 2012 af hallomedmig (Slettet)

og hvordan kommer grafen nogenlunde til at se?
ved godt, at jeg skal afmærke området fra 0-2 på x-aksen, men hvordan ved jeg hvor langt jeg skal op ad y?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af PeterValberg

UKAXY.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. december 2012 af hallomedmig (Slettet)

Hej Peter

Tak for den fine graf, men hvis opgaven skal laves i hånden, hvordan ved jeg så hvor langt jeg skal gå op? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2012 af PeterValberg

Området, der er skraveret på ovenstående tegning, er det område,
der afgrænses af grafen for f, x-aksen og de lodrette linjer x = 0 og x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. december 2012 af hallomedmig (Slettet)

Ja det ved jeg godt.

Jeg spørger om, hvordan ved jeg, hvor langt OP det markerede område skal gå. På din graf er det ud for omkring 4. Hvordan finder jeg ud af dette i hånden???????


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.