Debat

Er danskheden ved at forsvinde?

05. december 2012 af SNBryce - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg er i gang med en projektopgave der omhandler hvorvidt danskheden er ved at forsvinde, og jeg kunne godt tænke mig at høre andre folks meninger omkring emnet? :)  (ud fra disse spørgsmål)

Er ny danskerne ved at overtage det gamle Danmark? - altså er de gamle traditioner  og vores måde at leve på forsvundet, i ny danskernes tilkommen til landet?

Hvilke "nye" traditioner/livstile er i nyere tid kommet til landet? Og hvordan kan det være?

Er der nogle traditioner/livstil der er blevet bibeholdt?

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af TildeVistesen (Slettet)

Der kommer nye traditioner til, men jeg synes ikke de overtager landet. F.eks. er det jo ikke over halvdelen der holder thanksgiving, og jeg ved med mig selv at jeg aldrig kommer til at holde det, fordi for mig er det ikke en del af danskheden. Der er mange traditioner fra USA som vi kopiere her i Danmark. Bl.a. Halloween, thanksgiving, 4. juli og Valentines Day. Det har nok noget at gøre med at USA er stormagten og mange lande ser op til USA. Vi har mange traditioner stadig, vi har bare fået endnu flere. Vi har stadig fastelavn, juleaften, helligdagene og de "hellige" ferier.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2012 af NejTilSvampe

Hvorfor skulle danskere holde thanksgiving og 4. juli :p Hvis man forstår oprindelsen af de to helligdage ville man nok kunne se at det er lidt malplaceret.

Men ja, vores kultur udvikler sig hele tiden, og dette er en god ting. Jeg er indfødt dansker, men jeg er ikke interesseret i at konservere vores gamle traditioner - jeg vil bevæge mig fremad. Og en af de ting der kræves for at kunne gøre det, er at justere vores kultur efter de nyankommende.


Skriv et svar til: Er danskheden ved at forsvinde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.