Matematik

Faktoropløsning.

05. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Jeg skal bevise, at for d=0 så er a(x-r1)2=ax2+bx+c 

Jeg udnytter, at r1=-(b/2a)

a(x-r1)2= a(x2+r12-2xr1)

= a(x2+ (-(b/2a))2- (2*x*(-(b/2a))

= a(x2+(b2/4a2)+(2bx/2a)

= ax2+(ab2/4a2)+(2abx/2a)

= ax2+(b2/4a)+bx

Herefter kan jeg ikke komme videre. Jeg mangler noget, for jeg har ikke fundet et udtryk for c? Eller har jeg gjort noget forkert? Jeg håber en kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af nielsenHTX

D=0=b2-4ac ⇔c=b2/(4a)


Svar #2
05. december 2012 af BraveHeart9 (Slettet)

Ejjj! Det er jo også rigtigt! :D Tusind tak, nielsenHTX!! :)))


Skriv et svar til: Faktoropløsning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.