Debat

Ødelægger nydanskere DK?

05. december 2012 af SNBryce - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg er ved at skrive en projektopgave, og kunne derfor godt tænke mig at få en debat i gang.

Jeg synes tit jeg hører folk sige at nydanskere burde tage tilbage til deres hjemland, fordi man slet ikke har brug for dem til at ødelægge DK. Og så ville jeg bare høre om folk mener det? og hvorfor man så mener det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af Benazerah (Slettet)

Mærkelig emne at tage op .. Men jeg kan da godt se en pointe i det alligevel .. Jeg vil blot lige sige, at jeg selv finder det irrelevant, fordi det ikke er en ordentlig debat/diskussion.. Hele sagen drejer sig jo mere om fordomme end faktuelle oplysninger. Folk som ofte har disse fordomme, har intet at underbygge sin "teori" med.. 

Jeg synes det er syndt, at folk gider bruge al sin tid og energi på at diskutere den slags - idioter findes i alle farver, og dermed er der ligeså vel nogle danskere som ødelægger landet og samfundet for os andre, som der er indvandrer eller såkaldte nydanskere der gøre det.

Jeg ved godt at du søger en debat - men jeg håber ikke mit indlæg bliver en ledetråd til det, for i al fald deltager jeg ikke i den, dette er blot en mening som er til dig (og ikke resten af studieportalen). Jeg orkede bare ikke at skrive den i din indbakke :)

 

Men held og lykke med opgaven.

 


Brugbart svar (4)

Svar #2
05. december 2012 af NejTilSvampe

Folk er sure over at nydanskerne tager deres jobs. Problemet med den tankegang er bare at de giver undskyldninger for deres arbejdsløshed når virkeligheden er at de enten er overbetalt eller underkvalificeret. Så problemet er hos dem selv - og de udløser deres frustrationer på dem der får jobsne i stedet.

Medierne har også været slemme til at male dem over med den samme børste mht. nydanskere der laver ballade osv.

Men vi har brug for nydanskere i Danmark, vi har brug for at impotere innovativitet og kompetancer. At impotere flere arbejdskrafter kan diskuteres når der stadig er arbejdsløshed i Danmark, men vi HAR brug for de to ovenstående ting.


Brugbart svar (3)

Svar #3
05. december 2012 af TildeVistesen (Slettet)

Jeg mener at alle er velkomne i DK, også selvom man har en anden religion end kristendommen, jeg mener dog at man skal respektere DK og gøre en indsats. Dvs. at man prøver at lære sproget + at få arbejde, så man ikke bare er på en billig "badeferie".


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af SuhrB (Slettet)


#3

Jeg mener at alle er velkomne i DK.

 

Nu stiller jeg bare en hypotese op for at udfordre din holdning lidt:

Hvis vi siger at vi i Danmark i udgangen af 2020 kun føder 1.5 barn i stedet for 1.8. Og indvandringen øges og de føder tilpas nok børn til at Danmark i 2060 nu er befolket med 50% af mellem-østlig herkomst. Vi danskere bliver altså en minoritet i eget land.

(til de usaglige derude, så noter her ved HYPOTESE)

 

Ville det scenarie (usandsynligt eller ej) være et problem?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2012 af SuhrB (Slettet)


#2

Folk er sure over at nydanskerne tager deres jobs. Problemet med den tankegang er bare at de giver undskyldninger for deres arbejdsløshed når virkeligheden er at de enten er overbetalt eller underkvalificeret. 

 

Eksisterer der ikke virkeligheden i at nydanskere i disse jobs ofte er underbetalt? Frem for danskere er overbetalt?

Det ene er ikke et spejlbillede af det andet.


Brugbart svar (2)

Svar #6
06. december 2012 af NejTilSvampe

#5 - Vi er overbetalt ift. andre lande.


Brugbart svar (2)

Svar #7
06. december 2012 af SuneChr

Problemet er dér, hvor integrationen ikke lykkes: manglende sprogfærdigheder, ingen uddannelse; der er man dømt en karriere på overførselsindkomst resten af livet, intet arbejde og måske øget kriminalitet til følge. Det kan samfundet, samlet set, ikke bære.


Brugbart svar (2)

Svar #8
06. december 2012 af LubDub

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #9
06. december 2012 af NejTilSvampe

#8 - neej, sikke en taknemlighed. Jeg er godt klar over at folk gør det her, men din tone på den måde du skriver det viser ingen form for samvittighedsnag over at du render resten af skattebetalerne i røven.

Har du overvejet at det er folk som dig der lægger til i problemet? Tager til Danmark for en gratis uddannelse og smutter så igen uden reelt at have bidraget med noget?


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. december 2012 af LubDub

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #11
09. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#10

Du viser klart din manglende "viden" indenfor samfundsfag eller generelt håndtering af den offentlige sektor. I Danmark betaler vi en høj skat pga. vi har en stor offentlig sektor som skal køres. I forhold til mange andre lande er Danmark afhængig af den høje indkrævelse fra borgerne, og dette er jo også på sin plads. I Danmark betaler vi IKKEmere skat end de gør i resten af Europa. Det du taler om er personskatten som er på de ca. 42%. Selskabsskatten i Danmark er på højde med resten af EU (24%), og vores indkomstskat er den LAVESTE i hele EU.

Vi giver i teorien ikke særlig meget, men får meget tilbage. Måske ligger du bare ikke mærke til det? Men tror du ville fortryde en skattesænkelse, da det vil gå udover velfærden og derved personplejen.de

Så dine argumenter er ikke særlig talstærke. Du ved sikkert ikke særlig meget om styring af offentlige budgetter, og især forskellen mellem Danmark og de andre Eu-lande.

Du skriver følgende:

"Jeg vil gerne bidrage, så længe det er rimeligt. Det er ikke fair, at en, der tager en lang videregående uddannelse, skal straffes for det."

Man straffes ikke pga af, at man har taget en lang uddannelse? Igen viser du din uvidenhed. De højt uddannede stillinger betaler høj skat pga. den høje indtjening, og der er stadigvæk et stort skæl mellem rig og fattig som kan mærkes. Jeg kunne også spørge er det fair, at en rengøringsdame får 5 gange mindre løn end en læge (hypotese). Nej, det er det fandme IKKE! Hvilken af de 2 stillinger er fysisk hårdest. Ja, det ved vi begge. Så selvfølgelig skal der være en, hvis neutralisering af folks indtjening og derved skatteniveau.

I min optik skal de "mindstlønnede" i Danmark have en skattesænkning, dog skal de andre lønmodtagere holdes på nuværende niveau, hvilket i forhold til indkomstskatten er helt udmærket.


Brugbart svar (1)

Svar #12
09. december 2012 af LubDub

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #13
09. december 2012 af LubDub

Slettet

Brugbart svar (1)

Svar #14
09. december 2012 af LubDub

ej ok #12 jeg strammer den lidt. Der findes fattige i Danmark, men det er ikke så ekstremt som i andre lande :)


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. december 2012 af LubDub

Jeg vil egentligt gerne slette mine indlæg, fordi jeg føler, at jeg træder nogen over fødderne, som ikke er min hensigt.. Kan man henvende sig til en admin?


Brugbart svar (1)

Svar #16
09. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#12

#13

Du skriver, at ifølge din optik findes der ikke et skæl mellem rig og fattig, og giver derved indirekte skylden til forældrene. Må jeg spørge dig, hvad skal den irakiske asylansøger med 3 børn gøre, når hun ikke kan modtage almen hjælp fra staten pga. borgerskab. Hendes eneste mulighed er, at tage imod en lav kontanthjælp, hvilket ikke er nok, og denne "fattigdomscirklus" bliver ved, og overdrages derved til børnene. Dette kaldes "social arv" bare så du ved det.

Du sætter samtidig en masse fakta omkring rådighedsbeløb ind, hvilket er lidt foruliggende. Vidste du, at over 250.000 borger i Danmark lever for under 250 kroner om dagen. Dette beløb skal der så trækkes diverse vand, varme og elektricitetsregninger fra. I denne optælling af studerende ikke talt med, så undersøgelsen giver et klart genkald på, at skælvet mellem rig og fattig øges i samfundet. Du tænker nok 250 kr det er jo meget? Men "NEJ!" det er det ikke. Denne familie må nød til at spare på udgifterne, og prøv at tænke over, hvordan de nogensinde skal få råd til, at betale for tandlægeregninger eller medicinudgifter.

Du skriver desuden:

Fakta: Amerikas BNP pr. indbygger er højere end i Danmark

Jeg håber, at denne sætning var skrevet under total uvidenhed. BNP pr. indbygger beskriver IKKE skælvet mellem rig og fattig, men derimod viser BNP, hvor mange penge samfundet har i helhed, selv når det er pr. indbygger, da der sagtens kan være rige mennesker og ludfattige og stadigvæk have en høj BNP. Her kunne et eksempel være USA. Hvis du vil vide, hvad skælvet er mellem menneskerne i samfundet skal du se på HDI (Human devolpment index) eller FN's ginikoefficent (som målig ulighed i samfundet).

Dette indlæg er ikke skrevet for, at chikanere dig eller for, at virtuel angribe dine holdninger til dette emne, men får at illustrere at fattigdom er mere end det du ser i nyhederne, og endda mere end statistiske tal.

Jeg ville klart anbefale dig, at tage til et asylcenter eller et fattigdomshybel for, at se hvilke forhold vi i Danmark tilbyder andre. Det er ikke et kønt syn, og fattigdom og nød er det eneste syn.


Skriv et svar til: Ødelægger nydanskere DK?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.