Matematik
Integralregning
Jeg har fået stillet opgaven:
bestem arealet af det todelte område der afgrænses af graferne for funktionerne med forskrifter
f(x)=x^2
og
g(x)=2^x
Svar #1
05. december 2012 af LubDub (Slettet)
Find ud af hvor graferne for funktionerne skærer hinanden
f(x) = g(x)
x2 = 2x ⇔ x = 2 ∨ x = 4 ∨ x = -0.77
Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)
Dvs. der er to punktmængder M1, M2, der hver har et areal.
Arealet af punktmængden M1:
I intervallet x ∈ [-0.77, 2] ligger grafen for g over grafen for f, dvs.:
A(M1) =-0.77∫2(g(x) - f(x)) dx = ..
Arealet af punktmængden M1:
I intervallet x ∈ [2,4] ligger grafen for f over grafen for g, dvs.:
A(M2) =2∫4(f(x) - g(x)) dx = ..
Det samlede areal:
A(M) = A(M1) + A(M2) = ..
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
