Matematik

Differential

05. december 2012 af spasmageren - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lille spørgsmål:

Hvordan differentere man:

f(x)=tan(4x)

 

Jeg er lidt i tvivl om hvilken regneregel jeg skal bruge for at løse opgaven, håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af lfdahl (Slettet)

tan'(x) = 1 + tan2(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

Det er en sammensat funktion, hvor tan(x) differentieret er 1+tan2(x). Husk også at differentiere den indre funktion i udtrykket :)


Svar #3
05. december 2012 af spasmageren

Tusiiiind tak :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2012 af PeterValberg

Regneregel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
05. december 2012 af spasmageren

Kan det så passe at det bliver til:

1/cos2(4x)

eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

nej

f(x) = tan(4x)

f'(x) = (1 + tan2(x)) • (4x)' = 4 + 4tan2(x)


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. december 2012 af lfdahl (Slettet)

#6


Der bør stå et 4-tal i tan-argumentet:

f'(x) = (1 + tan2(4x)) • (4x)' = 4 + 4tan2(4x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

ja det er rigtigt!


Svar #9
05. december 2012 af spasmageren

tak for hjælpen begge to :-)


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.