Matematik

diff af xe^x

05. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Løsning:
Jeg skal først bestemme ligningen for tangenten til grafen for funktionen f(x) = xe^x - 1 i punktet (1, f(1)), og så skal jeg bestemme skæringspunktet mellem tangenten og y-aksen.

Tangentligning
y = f '(x0) • (x - x0) + f(x0)
Tangentens skæringspunkt med y-aksen: (0, f(x0) - f '(x0)•x0 ), med x0 = 1, dvs (0, f(1) - f '(1))
xe^x

hvad er f'(x) ad xe^x og hvad gøre jeg så efter.. har ikke forstået hvordan man skal regne med det der 0 tal

Vedhæftet fil: 364.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af charlie1111 (Slettet)

du differentiere f(x) og finder f '(1) for så har du fået hældningen for tangenten i det pågældende punkt. Derefter indsætter på punktet og den fundne hældningskoefficient i tangentens ligning som du har fundet. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2012 af LubDub (Slettet)

  Du finder tangentens ligning i punktet x = 1:

     y = f(1) + f'(1)(x-1)

   Dernæst skal du finde skæringen ml. tangenten og og y-aksen, som har ligningen x = 0, som du gør ved at indsætte x0 = 0 i tangentens ligning.

  Skæringen bliver dermed: S(x0,y0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det hele blev forklaret i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1274293

Fortsæt hellere dikussionen der i stedet for at oprette en ny tråd med den samme opgave.

Hvad mener du med

"hvad er f'(x) ad xe^x" ?

Man skal differentiere funktionen f(x) = x·ex - 1 . Man benytter reglen for differentiation af et produkt.


Svar #4
05. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

der bliver ikke svaret efter et stykke tid, og jeg først går i stå, kan jeg ikke fortsætte deraf
så det bliver vel bare x*e når den er diff??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2012 af lfdahl (Slettet)

f(x) = x ex - 1 ⇒ f'(x) = ex + x ex = (1+x)ex

f'(1) = 2e , - som du kan sætte ind i tangentligningen:

y(x) = 2e (x-1) + e - 1,

Når x = 0 fås: y(0) = -2e + e - 1 = -e - 1, som er tangentens skæring med y-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2012 af hbhans (Slettet)

f'(x) = x*ex + 1*ex = ex(x + 1)  (differentiation af et produkt)

Tangentens ligning: y-f(1) = f'(1)(x - 1)

Da f(1) = e -1 og f'(1) = 2e fås:

y - (e - 1) = 2e(x - 1), eller: y = 2ex - (e + 1)

Hældningskoefficient: 2e, skæring med y-aksen -(e+1)


Skriv et svar til: diff af xe^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.