Matematik

Mat

06. december 2012 af mmo1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen, jeg har forsøgt at lave noget af det men er slet ikke sikker på det.


En tekstilfabrikant, der producerer tørklæder, har omkostninger til arbejdskraft og materialer på 15 kr. pr. tørklæde, der produceres, og faste omkostninger på 2.000 kr. pr. dag.
Tørklæderne kan sælges for 20 kr. pr. stk.

a) Bestem en forskrift for den funktion f(x), der angiver de samlede omkostninger ved en produktion på x tørklæder om dagen.
b) Bestem en forskrift for den funktion g(x), der angiver omsætningen ved salg af x tørklæder pr. dag.
c) Hvor mange tørklæder skal der produceres og sælges hver dag, hvis de samlede omkostninger og omsætningen er netop lige store?
d) Hvor mange tørklæder skal der produceres og sælges hver dag, hvis de det daglige overskud skal være 3.000 kr.?

A= y2 - y1 / x1 – x2
B = y1 – ax1

F(x) = KO + 15x
G(x)= 20x

 

En som kan rette det og forklare mig det + det jeg ikke har lavet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af mette48 (Slettet)

Prøv at skrive sammenhængene med ord/begreber inden du sætter variable ind i stedet.

a) omkostningerne er antal tørklæder pr dag gange materialepris plus faste omkostninger

d) omsætning - omkostninger = overskud


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af lfdahl (Slettet)

(a) og (b) har du besvaret rigtigt.

 

(a). Samlede produktionsomkostninger per dag (x = antal tørklæder produceret om dagen):

f(x) = 15 x + 2000

(b). g(x) = 20 x (x = antal solgte tørklæder om dagen).

 

Her er resten af løsningen:

(c). Du skal løse: f(x) = g(x)   >>  15 x + 2000 = 20 x  >> 5 x = 2000 >> x = 400 (tørklæder om dagen)

(d). Du skal løse: g(x) - f(x) = 3000  >> 20 x - 15 x - 2000 = 3000  >>  5x = 5000   >>  x = 1000 (tørklæder om dagen)


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.