Matematik

udlede x^n

07. december 2012 af Bahjo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg har fået et eksamensspørgsmål, der lyder følgende: Udled formlen for differentiation af x^n.

Hvad betyder det helt præcist at udlede? Altså er det det samme som at bevise en formel? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af peter lind

ja


Svar #2
07. december 2012 af Bahjo (Slettet)

OK. Tak!


Svar #3
07. december 2012 af Bahjo (Slettet)

Hvis der står, at man skal redegøre for bestemmelse af ligningen for tangent til en graf. Så skal jeg vel heller ikke bevise noget? Skal jeg så ikke bare forklare og evt. lave et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2012 af peter lind

Det kommer lidt an på hvad du mener med at forklare. Du skal begrunde hva du gør.


Svar #5
07. december 2012 af Bahjo (Slettet)

Jamen bare forklare, hvad man gør, når man skal bestemme ligningen for en tangent. At man starter med at differentiere, og derefter sætter givne punkter ind i den afledte funktion og finder hældningen. Og tilsidst sætter vores f'(x) og f (x) ind i tangentligningen og regner ud. 

Tror du da jeg skal bevise noget? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2012 af peter lind

Du skal begrunde tangentligningen altså bruge formlen for at finde ligningen for en ret linje, når et punkt og hældningen er kendt


Svar #7
07. december 2012 af Bahjo (Slettet)

Med et eksempel??


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2012 af peter lind

Du kan godt støtte dig til et eksempel


Svar #9
07. december 2012 af Bahjo (Slettet)

Okay, tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2012 af hbhans (Slettet)

Du kan begrunde formlen ved induktion.

Man ved at f(x) = x har differentialkoefficienten f'(x) = 1

f(x) = x2 = x·x må derfor have differentialkvotienten (brug differentiation af et produkt).

f'(x) = x·1 + 1·x = 2x1

Og f(x) = x3 = x·x2 giver f'(x) = x·2x1 + 1·x2 = 3x2

osv. 

 


Skriv et svar til: udlede x^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.