Generelt

Htx eller Stx?? Hjæælp!!

07. december 2012 af shila159

Hej.

jeg er en pige på 15 år, som snart er færdig med niende klasse, men jeg har bare et lille problem.. jge ved ikke om jeg skal vælge htx eller stx?? 

Jeg vil gerne få nogle ideer til hvad jeg kunne uddanne mig som i fremtiden, og vælge ud fra det. Jeg er meget glad for  de naturvidenskabelige fag som fysik, matematik og biologi, og er også ret kreativ. 

Har i nogle ideer? og hvad synes i jeg skal vælge for et gymnasium? (forresten vil jeg ikke tage en 10.klasse, synes ikke at det behøves, for indtil videre har jeg et snit på 9 og jeg kan stadig nå at gøre mig bedre endnu, før året er omme.)

Men hvis i har nogle ideer til noget i synes jeg skal uddanne mig som må i meget gerne skrive! og evt. komme med et forslag til gymnasie. 

Mange tak på forhånd! :-D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2012 af oghv (Slettet)

Du har et meget mere udvidet/bredere grundlag på STX. Altså der er flere fag du kan vælge imellem. Mens du på HTX er mere fokuseret på de naturvidenskabelige fag. 

Med hensyn til 10. Jeg er selv kommet direkte på gym med et snit på 10,5 fra folkeskolen. Selv synes jeg ikke det har noget med fagligheden at gøre så meget, men mere om man føler sig moden nok til gym. For jeg kan godt sige dig at det er et stort spring fra folkeskole til gym!!

Valget er dit :D


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. december 2012 af guzbak

Altså, hvis du vælger STX kan du jo sagtens tage en naturvidenskabelig studieretning. Men på HTX er der ikke rigtigt så meget andet end det naturvidenskabelige at vælge imellem. Hvis du spørger mig, ville jeg nok foretrække STX :) Så kan du også skifte før jul, hvis det alligevel ikke er dig, og vælge en fx sproglig retning.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2012 af MaibritG

Spørgsmålet er nok snarer hvad vil DU gerne uddannes inden for? HTX målretter sig primært mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser, herunder datalogi og diverse ingeniørretninger. Jeg har selv en HTX-baggrund, men læser Designkultur og økonomi (humanistisk studie), men det er udelukkende fordi det gymnasium, jeg gik på udbød idéhistorie B og gerne ville lade mig tage HF-enkeltfag (Tysk B) på VUC for deres regning. Dermed har jeg også haft mulighed for at læse samfundsvidenskab (hvis det havde min interesse).

HTX er også meget mere praktisk og problemløsende, som bl.a. kommer til udtryk gennem teknologi- og teknikfaget. Så kan du lide den praktiske dimension som også kommer til udtryk gennem andre fag (matematik og fysik eksempelvis) og gerne vil noget naturvidenskabeligt eller teknisk, jamen så vælg HTX. 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #4
14. december 2012 af shila159

Hmm.. ja, jeg er meget i tvivl om hvad jeg vil uddanne mig som i fremtiden, er faktisk helt blank? :-/ men jeg tror bare at jeg vælger min studieretning efter hvilke fag jeg kan lide? :-) har fundet to linjer som jeg kunne tænke mig, den ene er på stx og den anden på htx, på stx hedder den: Fysik A, Matematik A og kemi B. Og på Hxt hedder den Fysik A, Matematik A :-) min far mener også det er bedst hvis jeg tager Stx, men så skal jeg vist lige få mig en snak med min UU-vejleder, for så skal han lige lave min ansøgning om, jeg har nemlig skrevet at jeg vil på htx, men man kan stadig nå at ændre det, har omkring to uger til det ^^ Men mange tak for hjælpen! :-D 

 

Og jeg ved godt at det er lidt af et sidespring det her, men tror i at der bliver strejke til sommer? Det talte vores lære om idag, g han fortalte at hvis der blev det, kunne man risikere at skolerne bliver lukket??!! og så kan vi ikke gå i skole, lige op til eksamen! og at der endda er risiko for at vi ikke engang kommer op til eksamen??! :-O håber ikke det sker! Hvad tror i? :-D


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. december 2012 af OrmstrupLine (Slettet)

For der første betyder dit gennemsnit i folkeskolen ikke så meget, og bare fordi at du har gode karaktere og et højt gennemsnit i folkeskolen, betyder det ikke at du uden videre også får det i stx eller htx.

Det at dit gennemsnit er højt, betyder ikke at du bare kan tilsidesætte 10'ende klasse. Det kommer ikke så meget an på dine karaktere, det hele handler om, om DU er moden nok til at tage en gymnasiel uddannelse. Man tager nemlig en uddannelse, man får den ikke bare. Lige meget om du vælger stx eller htx, så handler det om at deltage aktivt i din uddannelse, for det er jo ret kedeligt at gå på htx eller stx i 3 år, og så komme ud med dårlige karakterer. Jeg startede selv på stx som 15-årig, og selvom det er gået meget godt, så var der mange gange hvor jeg tænkte på, at det nok ville have været bedre hvis jeg havde gået på 10'ende og blevet mere voksen samt klar til at tage en uddannelse.

Men hvis du føler at du er klar til at knokle, så skal du da bare ansøge ;)

 

Med hensyn til hvad du vil være så er der mange ting du kan blive inden for det naturvidenskabelig:

Bioanalytiker, laborant, læge, sygeplejerske, studere sundhedsvidenskab, fysioterapeut, bandagist osv.

Du kan helt sikkert finde dit drømmestudie/job på ug.dk :)

Desuden så er det en ret god ide, at have en ide om hvad du vil efter din gymnasielle uddannelse. På den måde ved du nemlig hvilke karakterer du skal gå efter, og når det bliver hårdt (tro mig, det gør det) så har du et mål.

Held og lykke :)


Svar #6
26. december 2012 af shila159

Okay, mange tak for dine råd og vejledning! :-D 

Jeg har tænkt en del over det med 10. klasse, og jeg føler mig klar til at tage direkte på htx (det er nemlig det jeg har bestemt mig for) :-) 

her før ferien snakkede jeg med min UU-vejleder og han rådede mig til at tage direkte på htx. 

Jeg har fået en idé om hvad jeg vil være, nemlig akitekt! ^^ for der er både lidt matematik, fysik, tegning og modelbygning (alt sammen noget jeg elsker!!) så det kunne jeg rigtig godt tænke mig! :-D 

Jeg snakkede også med min UU-vejleder om hvad han synes, og om det kunne lade sig gøre? og til det svarede han at det kunne jeg sagtens også ifølge det mine lærere havde fortalt om at jeg kunne stå på egne ben og var meget ´moden´ i min skolegang. 

Så det er det jeg satser på, altså htx  og tak! :-D 

 

Mange tak for jeres gode svar allesammen! Det hjalp mig meget! :-D


Skriv et svar til: Htx eller Stx?? Hjæælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.