Matematik

Fakultet ! Hjælp.

08. december 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej I mit mat bog omskriver de ([n+1)!}^2 til (n+1)^2(n!)^2
 

Er der nogle der kan forklare hvordan det kan lade sig gøre? 
Jeg har prøvet mig frem med (n+1)! = (1+1)(2+1)(3+1)... 
men det er ikke det samme som (n+1)n! = 1*(1+1)2(2+1)3(3+1) 

Er det noget jeg misforstår`? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der gælder jo, at   (n+1)! = (n+1) · (n!) , så når man kvadrerer fås

[ (n+1)! ]2 = (n+1)2 · (n!)2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Da

n! = 1·2·3·...·(n-1)·n , er

(n+1)! = 1·2·3·...·(n-1)·n·(n+1) = n! · (n+1)

som forklaret i #1. Dette er rekusionsformlen for n! .


Skriv et svar til: Fakultet ! Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.