Matematik

PARAMETERFREMSTILLING

08. december 2012 af fereshteh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der en der kan hjælpe mig med at forstå hvad en parameterfremstilling er?

Har læst i bogen som min mat lærer har givet mig, men det giver ikke det store mening. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

En parameterfremstilling består af en retningsvektor og et punkt og er blot en anden måde at beskrive en linje på i planen. 

I rummet kan man kun beskrive linjer ved parameterfremstillinger - ikke ved ligninger. 

Du kan evt. se en video på frividen.dk om det eller tjekke dette link http://www.matematikfessor.dk/lessons/parameterfremstilling-for-linjen-237


Svar #2
08. december 2012 af fereshteh (Slettet)

Tusinde tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af SuneChr

En plan kurve beskrives undertiden ved en parameterfremstilling

hvor  punktet Pt beskrives ved funktionerne f og g , og hvor t gennemløber en nærmere defineret delmængde af reelle tal.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af SuneChr

# 3 fortsat

Vi har da for den rette linje


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2012 af YesMe (Slettet)

Liineær funktion.

Hvis x(t) = t , og y(t) = at + b, så 

y(t) = ax(t) + b. Da y afhænger af t, som også afhænger af x(t), hvorfor

y = ax + b    eller blot f(x) = ax + b.


Svar #6
09. december 2012 af fereshteh (Slettet)

Mange tak alle sammen!!! :D

Jeg sidder i øjeblikket med et afsnit om jævn cirkelbevægelse. der står således:

I den jævne cirkelbevægelse er størrelsen af hastighedvektoren og accelerationsvektoren konstante, dvs uaghængig af tiden.

 

Betyder det at selvom tiden til hastighede ændres, så vil hastigheden altid være den samme?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2012 af SuneChr

Hastigheds vektor  OP' ændrer sig i tiden, men

farten |OP'| er konstant.


Skriv et svar til: PARAMETERFREMSTILLING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.