Matematik

Bevis for sfærisk tangensrelation (svært!)

08. december 2012 af yakonshus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hallo, står og vil bevise den sfæriske tangensrelation i min SRP i mat/Hi om navigation og sfæregeometri. 

Formlen ser således ud: tan(A)=(sin(a)sin(c))/(sin(b)cos(d)cos(t)-cos(b)sin(d)) 

Erik Vestergaards bog om astronomisk navigation fortæller at man kan bruge cosinus og sinus grundrelationen sin*2(v)+cos^2(v)=1 og at man skal starte med udtrykket tan(A)=sin(A)/cos(A)

Han siger også at udover idiotformlen skal man "kun" bruge cos(a)=cos(b)cos(c)+sin(b)sin(c)cos(A) og dens søsterrelationer samt sin(a)sin(B)=sin(b)sin(A) og dens søsterrelationer. På forhånd MANGE TAK hvis der er nogen der kan løse dette uoverskuelige problem! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2012 af hbhans (Slettet)

Kan du ikke forklare hvad d og t er for nogle størrelser? Det ser ud til at være sider i en sfærisk polygon, men de indgår hverken i cosinus- eller sinusrelationerne.


Svar #2
09. december 2012 af yakonshus (Slettet)

Undskyld, har vist skrevet den lidt forkert op. Har oploadet de korrekte oplysninger. Håber meget at der er nogle der kan løse dette rimeligt svære bevis, også selvom at det kun er med substitution og omrykning. 

Vedhæftet fil:Bevis.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af hbhans (Slettet)

Jeg ser desværre stadig ikke hvad d og t er. Derimod er der kommet en ny størrelse, q, som ikke findes nogen steder i din opgaveformulering. Det bliver mystiskere og mystikere!


Svar #4
10. december 2012 af yakonshus (Slettet)

Der optræder hverken d, t eller q i beviset eller i nogen af formlerne? Kun a, A, b, B, c og C??


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så lad være med at skrive en formel i #0, hvori du benytter d og t. Vær konsistent i notationen og lad være med at sjuske med symbolerne.


Skriv et svar til: Bevis for sfærisk tangensrelation (svært!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.