Matematik

Trigenometri

09. december 2012 af teenageliv (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med et par matematikopgaver? 

 

Figur 2 viser en del af en fodboldbane, hvor en spiller skal sparke frispark fra punktet B.
a) Bestem | AB | og vinkel B i trekant ABC.

b) Bestem vinkel B i trekant ABD (dvs. den vinkel, som spilleren ser målet under).

Vedhæftet fil: trigonometri.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

a)  For at finde siden AB skal du benytte dig af Den pythagoræiske læresætning

a2 + b2 = c2 , hvor a og b er kateter, og c = |AB| er hypotenusen

  For at finde vinkel B i trekant ABC skal du benytte dig af tangens

   tan(ABC) = |AC| / |BC|

b) For at finde vinkel B i trekant ABD skal du først finde vinkel CBD vha. tangens:

   tan(CBD) = |CD| / |BC|

    Vinkel ABD = Vinkel CBD -  Vinkel ABC


Svar #2
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Hvis jeg skriver 8^2 + 20^2 og tager kvadratroden af 464, skriver den at det er 4 og kvadratroden af 29? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

                      tryk approximate eller lignende på din lommeregner

                      √(464) = 4 • √(29) ≈ 21,5


Svar #4
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Jeg forstår ikke. For at finde vinkel B i trekant ABC skal du benytte dig af tangens

   tan(ABC) = |AC| / |BC|

- Hvad er det jeg skal bruge? Vinklerne eller siderne?


Svar #5
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Og kan jo ikke dividere 8 med 20. Det giver 0,4


Brugbart svar (3)

Svar #6
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

du skal finde vinkel ABC:

   tan(ABC) = 8,0 / 20,0 = 0,4

   ABC = tan-1(0.4) ≈ 21.8o


Svar #7
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Og hvad gør man så i de andre? :o

- Det samme, eller?


Svar #8
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Men tusind mange tak!!! :D


Brugbart svar (4)

Svar #9
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

Ja

  tan(CBD) = |CD| / |BC|

  tan(CBD) = (8,0 + 7,32) / (20,0) = [   ]

  CBD = tan-1([   ]) = ..


Svar #10
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Hvad var det her så du sendte?

Vinkel ABD = Vinkel CBD -  Vinkel ABC


Svar #11
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Kan det passe vinklen er 15,65? Fordi det passer jo ikke når vinkelsummen i en trekant er 180?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2012 af LubDub (Slettet)

#10

 <ABD = <CBD - <ABC


Svar #13
09. december 2012 af teenageliv (Slettet)

Hvorfor er det sådan, og hvorfor tager man ikke tangens?

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2012 af LubDub (Slettet)

Hej :) Du skal se sådan på det, at hvis du har <CBD og <ABC, så kan du finde <ABD ved at trække den mindste vinkel fra den største


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. november 2014 af Jerimias (Slettet)

<ABD ABC Jeg skal finde vinkel B under et trekant men ABD vinkel altså hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. november 2014 af Jerimias (Slettet)

De er 2 trekanter i et trekant hvor vinkel B deles i 2


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Trekant BCD og trekant BCA er hver retvinklede trekanter. Man finder derfor de to vinkler CBD og CBA af

        tan(vCBD) = |CD| / |BC|

og

        tan(vCBA) = |CA| / |BC|

man finder så den søgte vinkel ABD ved

        vABD = vCBD - vCBA .


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. november 2014 af Jerimias (Slettet)

Tak!!!


Skriv et svar til: Trigenometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.