Matematik

Rentefremskrivning

09. december 2012 af BlueKarisma (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad skulle jeg dog gøre uden hjælp herinde :)

Månedlig rente til årlig rente

En kontoordning i et stormagasin kræver 1,3% i rente pr. måned.

Hvad er den årlige effektive rente? (er det bare ganget med 12 eller?)
 

Gennemsnitlig rente

En størrelse vokser med 3% om året i 4 år, hvorefter den vokser med 5% om året de efterfølgende 2 år. Beregn hvor mange procent størrelsen er vokset med over de 6 år.

er det: n√(1+0.034)(1+0.052) -1? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af mathon

1,3% i rente pr. måned

                            1 + rår = 1,01312


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af mathon

 

                            1,034•1,052  = (1 + r)6

                            1 + r = 1,034•1,052)1/6

                            r = ( 1,034•1,052 )1/6  -  1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af hbhans (Slettet)

Månedlig rente til årlig rente:    1 + rår = (1 + rmåned)12

Gennemsnitlig rente:

K4 = K0(1 + 0.03)4

K6 = K4(1 + 0.05)2 = K0(1 + 0.03)4(1 + 0.05)2  = K0(1 + rsnit)6


Skriv et svar til: Rentefremskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.