Matematik

mate

09. december 2012 af 4-you (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

opgave1

Betragt di?erentialligningen y´´(x)+6y´(x)+13y(x)=0
Bestem samtlige løsninger


Bestem den løsning, der opflyder begyndelsesbetingelserne y(π)=0 og y´=(π)=2

 Opgave 2

Betragt andengradsligningen z^2+4z+8=0
Bestem rødderne på formen a+bi, og skitser deres beliggenhed i den komplekse plan

z=(-b±√(b^2-4ac))/2a
d=4^2-4·1·8=-16
Tallet -16 er både et reelt tal og et komplekst tal. Som komplekst tal har det realdel -16 og imaginærdel 0,-16=-16+0i, da diskriminanten d er -16, er √d imaginær så ±√d=±4i og ligningen har to komplekse løsninger.

jeg får rødderne til dette her 
z_1=(-4+4i)/(2·1)=2-2i eller  (4+4i)/(2·1)=2+2i

men rødderne skal være..

Rødderne er -2+2i og -2-2i.

Angiv rødderne på polær form

håber nogen der kan hjælpe mig med at regne opgaverne..

tusind tak på forhånd..

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af peter lind

Opgave 1 Opstil og løs den karakteristiske ligning for differentialligning alternativt brug et CAS værktøj

opgave 2. z = a+bi   r2 = a2+b2. a=r*cos(φ) b= r*sin(φ)


Svar #2
09. december 2012 af 4-you (Slettet)

|r|=√(a^2+b^2 )
z=r·cos?(φ)+i·sin(φ)
|r|=√(2^2+2^2 )
|r|=√8
θ=argz=tan^(-1) (b/a)
?tan?^(-1) (2/2)=π/4
z=√8·(cosπ/4?+i·sinπ/4 )
=√8·e·i·π/4

men jeg får ikke rigtig resultatet

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af peter lind

Du har lavet en fortegnsfejl ved løsningen af ligningen z =(-b±√d)/2 = (-4±4i)/2 = -2±2i   Af en eller anden grund har du fået smidt fortegnet foran 2 væk


Svar #4
09. december 2012 af 4-you (Slettet)

jeg har fundet ud af det:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2012 af hbhans (Slettet)

Opgave 1

Den karakteristiske ligning er:  r2  + 6r + 13 = 0 med rødderne r1 = -3 + 2i og r2 = -3 - 2i

Den fuldstændige løsning bliver derfor:

y = C1·e-3x·cos(2x) + C2·e-3x·sin(2x)

Den partikulære løsning findes ved 1) at differentiere den fuldstændige løsning, 2) at indsætte begyndelsesbetingelserne og 3) at finde de arbitrære konstanter C1 og C2

 

Opgave 2

z2 + 4z +8 = 0

d = 16 - 32 = -16

z = (-4 ± √-16)/2 = -2 ± 2i

Se #1 vedr. polær form.


Svar #6
09. december 2012 af 4-you (Slettet)

men jeg kan stadigvæk ikke finde ud af opgave1..


Svar #7
09. december 2012 af 4-you (Slettet)

y(π)=A·e^(-3·π)·cos?(2·π)+β·e^(-3·π)·sin?(2·π)=0

 

y`(π)=(-3·π+2·β+1)·e^(-3·π)·cos?(2·π)+(-2·π-3·β)·e^(-3·π)·sin?(2·π)=2

kan det passe , men hvad løser jeg ligningen i forhold til

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2012 af hbhans (Slettet)

Mine udregninger ser sådan ud:

y'(x) = C1[e-3x·2(-sin(2x) + (-3)e-3xcos(2x)]  + C2[e-3x·2cos(2x) + (-3)e-3xsin(2x)]

y(π) = C1e-3πcos(2π) + 0 = 0,  altså: C1 = 0

y'(π) = C2e-3π·2·1 = 2, altså: C2 = e

Den partikulære løsning bliver derfor:

y(x) = ee-3xsin(2x)  eller:  y(x) = e3(π-x)sin(2x)


Svar #9
13. december 2012 af 4-you (Slettet)

mange tak for hjælpen:)

 


Skriv et svar til: mate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.