Matematik

HJÆLP!

09. december 2012 af Hej15 (Slettet)

Hej! 

Her er opgaven, som jeg ikke kan finde ud af:

beregn den samlede pris for nedenstående indkøb:

15,5 kg a 32,5 kr.

7,4 kg a 18,25 kr.'

6 kg 50 g a 9,5 kr. 

(a= pr. kg.)

Til prisen skal lægges 22& moms. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af Tuno (Slettet)

15,5 x32,5 = 503,75

7,4 x 18,25 = 135,05

6,05 x 9,5 = 57,475


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang mængderne med prisen pr kg for hver af de tre varer. Læg priserne sammen. Beregn den billige moms og læg den til den samlede indkøbspris.


Svar #3
09. december 2012 af Hej15 (Slettet)

Den samlede pris er 696,275. For at beregne momsen, skal jeg så gøre dette:

696,275/100*20 

Og mange tak, fordi I gider at svare! :) 


Svar #4
09. december 2012 af Hej15 (Slettet)

Jeg mener gange med 22 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ja det ser ud til at det er mere købmandsregning der skal sigtes mod her end en vidre gående uddannelse

der for

15,5 kg a 32,5 kr......15,50 * 32.5 = 503,75kr

7,4 kg a 18,25 kr........7,40*18,25 ='135,05kr

6 kg 50 g a 9,5 kr........6,o5* 9,5.  =  57.475kr

                                                     -----------------

sum                                               =696.275kr

herfra moms 153,1805

ialt inklusivt moms                          849,4555kr

                                                      

 afrundet til kontant betaling            849,50kr

afrundet til betaling via overførelse 849,46 kr

 

* på et kilogram gå 1000g. der for er 50g = 0,050killogram

** momsen er udregnet på denne måde 696,275 * 1,22 = 849,4555

** den del der så udgør moms er fundet ved 849,4555 -696,275 = 153,18o5

***det komme jo helt sikkert en der vil ævle stolpe op og ned om % regning, også for du jo også set hvorden det gøres ;-.)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ups som sædvanligt for langsom :-( ØV øv øv

 

 


Svar #7
09. december 2012 af Hej15 (Slettet)

Mange tak, fordi du svarede :) Det hjalp meget :)


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.