Matematik

lineær ...

09. december 2012 af HenrietteKristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej søde mennesker...

Jeg har fået den her opgave men ved ikke helt hvordan jeg skal løse den.. 

Det ville være rart hvis der var nogle derude som kunne :D

 

En virksomhed fremstiller en vare. De faste omkostninger er 20.000 kr., og dertil kommer variable omkostninger på 1.000 kr. pr. stk.
Virksomheden sælger varen til en fast pris på 1.500 kr. pr. stk. Lad x betegne antal producerede stykker, f(x) de samlede omkostninger og g(x) den samlede omsætning.

a) Bestem forskrifterne for f(x) og g(x).
b) Tegn graferne for f og ind i samme koordinatsystem.
c) Hvor mange stykker skal virksomheden fremstille for at have overskud?
d) Hvor mange stykker skal virksomheden fremstille, hvis man ønsker 30.000 i overskud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) De samlede omkostninger f(x) er summen af de faste omkostninger og de variable omkostninger. g(x) er salgsprisen pr styk ganget med antal solgte stykker.

c) Fortjenesten er g(x) - f(x) . Løs derfor ligningen g(x) - f(x) = 0 .

d) Løs ligningen g(x) - f(x) = 30000


Svar #2
09. december 2012 af HenrietteKristensen (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg udregner c) ? 

Men mange tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du har fundet f(x) og g(x) fra a) er fortjenensten blot h(x) = g(x) - f(x) . For at der lige netop er overskud, skal der gælde h(x) = 0, og man finder det antal stykker x der skal fremstilles for at der lige netop er overskud ved at løse ligningen h(x) = 0, dvs g(x) - f(x) = 0 .


Skriv et svar til: lineær ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.