Matematik

vektorfunktion!!

09. december 2012 af thelight

hej hvis nu jeg står i et tilfældigt punkt  (ikke på kurven men lidt væk fra)og skal finde den korteste afstand til en vektorfunktion hvad gør jeg så ? det er en parameterfremstilling

please en eller anden forklar det og gerne med et regneeksempel mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2012 af peter lind

Lad vektorfunktionen være r(t) og punktet er P med stedvektoren OP. Find  minimum for funktionen (r-OP)2 .


Svar #2
09. december 2012 af thelight

men jeg forstår ikke hvorfor du siger funktionen hedder (r-OP)2? er det så en længde i 2 ? kan du evt. give et eksempel med tal?

 

og når du siger funktionen (r-OP)2 vil det så sige du mener f(r-OP)2 vil?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af chr42 (Slettet)

(r(t)-OP)2 bliver en helt almindelig funktion af t. Det er kvadratet på afstanden mellem punktet P og koordinaterne for din vektorfunktion til tiden t. Når den er mindst har du den korteste afstand til P.


Svar #4
11. december 2012 af thelight

kan du evt give mig et eksempel med tal?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at for en vektor a gælder a2 = aa = |a|2 .

Hvis punktet P har koordinaterne P(a,b) og vektorfunktionen r(t) har koordinatfunktionerne r(t) = [x(t) , y(t)], finder man så kvadratet på afstanden fra punktet P til et punkt på vektorfunktionens graf som

d(t)2 = (r(t) - OP)2 = (x(t) - a)2 + (y(t) - b)2

Det er en funktion af t , som man kan finde minimum for.


Skriv et svar til: vektorfunktion!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.