Matematik

2.gradsligning

10. december 2012 af anonym04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til et spørgsmål i min aflevering som lyder: Andengradsligningen 32 + 4x + c = 0  har løsningen x 1. Bestem tallet c og angiv den anden løsning til ligningen.

Det kunne være rigtig dejligt hvis der var nogen der gad at hjælpe. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er måske x2 + 4x + c = 0 ? . Indsæt x = 1 og løs for c. Løs derefter 2.-gradsligningen.


Svar #2
10. december 2012 af anonym04 (Slettet)

Undskyld 3x2 + 4x + c = 0. Hmm.. Det var også det jeg prøvede på, men kunne bare ikke få det rigtigt resultat. Men tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Indsæt x = 1 , hvorved der fremkommer en simpel ligning i c, der kan løses

3·12 + 4·1 + c = 0

Når c er beregnet, kan man løse 2.-gradsligningen på normal vis.


Skriv et svar til: 2.gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.