Matematik

Problemløsning hjælp...

11. december 2012 af annelinz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1:

Et trapez er en firkant, hvor to af siderne er parallelle.
De parallelle sider har længderne a og b.
Trapezens højde kaldes h.
Bevis at arealet af en trapez kan beregnes ud fra følgende formel


A ? ½* (a +b) * h

 

Opgave 2:

 Beregn de resterende sider og vinkler i trekant ABC, når

a) A = 30°, B = 75° og c = 5.
b) a = 10, b = 5, c = 7.
c) A = 15°, b = 3, c = 9.
d) C = 32°, a = 5, c = 6.

 

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af peter lind

opgave 1. Lav en tegning. Dan en rektangel af den del af de 2 paralle sider, hvor det kan lade sig gøre. Det udenfor rektanglen er 2 retvinkled trekanter. Beregn arealet af hver af delene

 

opgave 2.

Lav tegninger.

Du skal bruge

1 summen af vinklerne i en trekant er 180º

2. sinusrelationerne

3. cosinusrelationerne


Skriv et svar til: Problemløsning hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.