Matematik

Sinus relationer

11. december 2012 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Opgave 2

Figuren viser en trekant, hvor
vinkel A = 37,50, vinkel C = 72,20 og siden c = 12,5

a) Beregn siden a

 

Opgave 3 I en trekant ABC er vinkel A = 270, siden b = 12 og siden a = 10 cm.

a) Beregn vinkel C
 

Vedhæftet fil: Trekant til opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af IdaNikoline (Slettet)

I opgave 2 starter du med at finde den sidste vinkel ved at tage de to opgivne vinkler og trække dem fra 180. 

Nu kan du udregne a:

a=(c*sin(A))/sin(C)

I opgave 3 kan ikke løses for det første fordi vinkel A ikke kan være 270 grader, da vinkelsummen i en trekant er 180. Endvidere skal du bruge cosinusrelationerne, som kan anvendes, hvis du kender to sider og deres mellemliggende vinkel, hvilket du jo ikke gør i dette tilfælde.


Svar #2
11. december 2012 af nunu21 (Slettet)

hov det er min fejl, vinkel A er 27 grader (:


Skriv et svar til: Sinus relationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.