Matematik

f(x)=2xe^x-x^2

11. december 2012 af illusiane (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften :)

jeg sidder med differentialregningsaflevering, og er lidt i tvivl om denne opgave;

 

f(x)=2xex-x2

Jeg skal benytte mig af en af differentialregnereglerne, men er i tvivl om jeg skal behandle den som en sammensat funktion, en multiplikationsfunktion eller en subtraktionsfunktion.

Facit i bogen siger

f'(x)=(2x+2)ex-x2

Nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2012 af nielsenHTX

første led er et produkt og det sidste led er en simple potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det facit er ikke korrekt. Differentier de to led hver for sig. Benyt produktreglen på det første led.

f(x) = 2x·ex - x2

f '(x) = 2·ex + 2x·ex - 2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2012 af Bangbu (Slettet)

er der nogen der ved, hvordan man opstiller bevægelsesligninger på vektor form? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2012 af PeterValberg

Jeg håber da, at bogen skriver at facit er:   f'(x) = (2x+2)ex -2x

du skal bruge regnereglerne:

(g(x)·h(x))' = g'(x)·h(x)+g(x)·h'(x)

samt reglen

(i(x)±j(x))' = (i(x))'±(j(x))'

så det bliver:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2012 af PeterValberg

#3 har du ikke allerede oprettet en tråd om det ?   (ingen grund til at blande det ind i dette indlæg)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
11. december 2012 af illusiane (Slettet)

Tak for svarene! :)


Skriv et svar til: f(x)=2xe^x-x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.