Samfundsfag

Dansk Folkeparti - fremtidsvurdering?

12. december 2012 af vanessahansen (Slettet)

Hej alle. Hvad er fremtiden for DF? Er de i fremgang eller tilbagegang? Eller andet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af Moderatoren


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Dansk Folkeparti har gennem 00'erne oplevet en større medlemsøgning. Dette er sket under sammenholdelsen af Danmark, hvor værdi og moraler i det danske samfund skal holdes, og ikke udskiftes med nye normer som globaliseringen fører til. Dette har gjort DF til et "specielt" parti, som især varetager de fremmedhadske og nationalistiske danskerer, som ønsker et Danmark for danskere og ingen andre. Denne udvikling kan vokse de følgende år.

Dog kan man sige, at flere og flere mennesker er rykket over på et mere globalt verdensbillede, og derfor indirekte accepterer, at Danmark ikke kan stå alene, og at indflydelse fra udlandet er en konsekvens, dog behøves det ikke være negativt. Jeg tror selv, at Dansk Folkeparti vil få svære ved, at rage stemmer til sig, når mennesker forholder sig mere åbene overfor "fremmede", og i takt forsvinder de danske værdier, og bliver derfor til globale hensigter.

Så det kan gå begge veje.

Jeg ville sige, at de følgende 4-8 år vil vi se et DF der rykker frem i medlemstal, men efter det vil det går stærkt ned ad bakke.


Svar #3
12. december 2012 af vanessahansen (Slettet)

Men Dansk Folkeparti har jo lige siden de opstod haft fremgang, hvor det ved valget i 2011 for første gang gik tilbage for dem. Hvorfor skulle dette ikke ske ved næste valg også?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

1998 =  7,4 %
2001 = 12,0 %
2005 = 13,3 %
2007 = 13,9 %
2011 = 12,3 %

Ja, de gik en smule tilbage henholdsvis 1,6%. Jeg tror nu mere, at det var et tegn på DF's brud på efterlønsreformen. Samtdig rykkede mange vælgere hen imod Venstre, da værdikampen lå mellem Venstre og Socialdemokraterne.

Du spørger, hvorfor jeg ikke tror der sker en negativ tilflydelse:

Jeg tror, at danskere i større grad vil vælge udefra deres "uvidenhed", og derved bibeholde de danske værdier/ eller værne om dem. Jeg tror, at folk med en, vis form for nationalisme vil følge DF ud i fremtiden. DF har stået stærkt lige siden deres parti blev stemt ind. Samtidig viser Gallup målingerne, at DF kan regne med en positiv fremgang, dog kan disse målingers troværdighed diskutteres :)


Svar #5
12. december 2012 af vanessahansen (Slettet)

Okay, mange tak for svaret. :-)


Skriv et svar til: Dansk Folkeparti - fremtidsvurdering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.