Matematik

Modulo-regning

12. december 2012 af midget1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg sidder her med min SRP om kryptering og skal forklare om modulo-regning. Mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af om man, når man har a = q * b + r, skriver det op som

1. a mod b = r

eller

2. a mod q = r

Jeg ved godt, at det giver samme resultat, men det frustrerer mig alligevel. Jeg er nemlig i tvivl om om det kommer til at have nogen betydning senere eller om det ene er mere rigtigt end det andet... Så, er der nogen der kan komme med et kvalificeret bud på hvad der er mest rigtigt?

På forhånd tak,

Freja


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af peter lind

Det kommer jo an på hvad der er givet i opgaven. I en opgave vil man normalt regne i en bestemt restklasse hvor hviken modula er opgivet.


Svar #2
14. december 2012 af midget1 (Slettet)

Jamen jeg sidder bare og skal lave et afsnit om talteori og skal forklare om modulo-regning generelt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2012 af peter lind

Så tager du så udgang i regning i restklassen modulo n og dermed bliver det entydigt hvilken restklasse du arbejder med


Skriv et svar til: Modulo-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.