Matematik

Hjælp til differentialligning

12. december 2012 af Emil-a (Slettet)

Hej,

Jeg er igang med mit SRP projekt i mat/fys og har problemer med at løse en differentialligning. Jeg har prøvet at løse den, men mit resultat giver ikke det som det skal give. Har vedlagt spørgsmålet og mine beregninger som et dokument.

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af mathon

                   y = a•tanh(b•x)

                   (y/a)2 = tanh2(b•x)

 

                   y '  = a•(1-tanh2(b•x)) • b = ab - ab•tanh2(bx) = ab - ab•(y/a)2 = ab - (b/a)•y2


Svar #2
12. december 2012 af Emil-a (Slettet)

Tak for svaret. Har du mulighed for at stille det op i et word dokument så det er lidt lettere at se?


Svar #3
12. december 2012 af Emil-a (Slettet)

Altså med forklaringer på hvad det er du gør skridt for skridt. Det kunne være en stor hjælp


Skriv et svar til: Hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.