Matematik

Algebra (hjælp)

12. december 2012 af Goo9le (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået en opgaver der lyder:

3x - 18 = 2 (4x + 1)

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre når der står parentes i en ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af navn1994 (Slettet)

3x-18=8x+2


Svar #2
12. december 2012 af Goo9le (Slettet)

.


Svar #3
12. december 2012 af Goo9le (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2012 af navn1994 (Slettet)

Søster, først ganger du 2 ind i parantesen. Så:

3x - 18 = 2 (4x + 1)
3x - 18 = 8x+2
- 20 = 5x <- Her isolere du x
x = -4


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2012 af PeterValberg

Man ganger et tal med en parantes ved at gange tallet "ind på" alle led i parentesen:

 

Video (hæv en parentes)

Video (gang ind i en parentes)

Video (gang to parenteser sammen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Algebra (hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.