Matematik

t2 og t½

13. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Gør rede for betydningen af T2 og T½ og udled en af formlerne til beregning af størrelsen.

Jeg har gjort rede for betydningen af t2 og t½.

Er det nok at bevise formlen for fordoblingskonstanten idet jeg skal udelede en formel til beregning af størrelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af peter lind

Du skriver at du skal udlede en af formlerne. Så er det nok at bevise formlen for fordoblingskonstanten


Svar #2
13. december 2012 af bobop (Slettet)

t½= ln (½)  /  ln(a)

t2= ln (2) / ln (a)

Er det ikke bare at bevise disse formler???

Altså når man har b begyndelsesværdien b, så skal man fastlægge hvor lang tid der går, før
værdien er hhv. halveret (dvs y har den halve værdi, altså ½b) eller fordoblet (dvs værdien
er blevet dobbelt så stor – altså 2b) ???

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2012 af peter lind

Det er en måde. Det er nu bedre at gøre det mere generelt altså starte med f(x) og deaf finde x2 så f(x+x2) = 2'f(x). På den måde kommer du også frem til at det giver mening at tale om en fordoblingskonstant. Den er uafhængig af hvornår du starter


Svar #4
13. december 2012 af bobop (Slettet)

Arh det nok slet ik så tosset... Tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: t2 og t½

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.