Matematik

Potensvækst

13. december 2012 af bobop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået dette spørgsmål:

Vis at for potensvækst gælder at, hvis x ændres med procentfoden r , så ændres f(x) med procentfoden (1+r)^a - 1

Kan nogen hjælpe eller evt henvise til en hjemmeside hvor beviset er udført??


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af mathon

 

                                    y2/y1 = (x2/x1)a

                                    y2/y1 = (1+rx)a

hvoraf
                                   (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = (1+rx)a - 1

                                    Δy/y = (1+rx)a - 1    


Svar #2
13. december 2012 af bobop (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Jeg må nok indrømme jeg har svært ved at forstå det. Kan du evt anvende et par fagbegreber i sammenhængen?


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.