Matematik

Hjælp til public key kryptering

15. december 2012 af Appleportalen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey Hol

Skriver SRP, og har om RSA kryptering.. jeg forstår grund principperne i det, og fik hjælp herinde til en fantastisk bog, som har hjulpet mig meget, dog lige nu er jeg lidt forvirret angåene skabelsen af public key kryptering..

Min opgave lyder følgende, og nogen har måske allerede set min gamle post :

Konstruer en nøgle selv til RSA, hvor n ligger mellem 100 og 300 og hvor d, som er primisk med φ(n), ligger mellem 7 og 37.

Jeg skal så kryptere egen valgt besked, lad os bare sige "hardwareonline", kan nogen bringe lidt lys over det her for mig :) ?

Jeg blev meget forvirret over det her uddrag fra en bog, givet herfra, hvor jeg ikke kan finde d, og synes det er lidt svært at forstå..

 

http://oi46.tinypic.com/2vce149.jpg

Jeg har også vedhæftet uddraget :)

Tak på forhånd!


Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af peter lind

Du skal formodentlig blot vælge tallet d så det opfylder de givne betingelser


Svar #2
15. december 2012 af Appleportalen (Slettet)

ja, men hvordan vælger jeg det bare? en forklering ville være dejligt :)

 

tak for at svare idet hele taget :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2012 af peter lind

Du kan bare vælge et tal, teste om det dur og hvis ikke vælge et andet tal. Du kan også starte fra en ende af og teste, hvis testen siger tallet ikke kan bruges, går du blot videre til den næste(eller forgående hvis du starter fra toppen)


Svar #4
15. december 2012 af Appleportalen (Slettet)

#3 havde håbet på ar kunne blive vejledt gennem hele processen for at kryptere beskeden "hardwareonline" .. er der en rar sjæl der kan gøre det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2012 af kdanmark (Slettet)

Du lyder ikke til at have styr på matematikken bag, hvis du vildt gætter hvad tallet d skal være.

RSA kryptering foregår blokvist og normalt er primtallene meget store. Hvis produktet af dine primtal ikke må overstige 300 kan du nok højest kryptere 1-2 bogstaver i én blok.. Vælg et ord på 2 eller 4 bogstaver.

Det er ret simpelt: Du vælger 2 primtal p og q, produktet af disse kaldes n. DU beregner φ(n). Herefter vælger du et tal e, som opfylder 0 < e < φ(n) OG gcd(e,φ(n)) = 1

Endeligt beregnes d, således d = e-1 (mod φ(n))

Og bang, me (mod n) = kryptoteksten c

 

Hele krypteringsemnet i SRP er ultimativt faceroll når der ligger så mange skabeloner herinde til hvordan man gør.


Svar #6
16. december 2012 af Appleportalen (Slettet)

#5 hvad snakker du om? hvor når har jeg vildt gættet hvad d er, og jeg mister dig når du begynder at skrive 0 < e ( φ(n) OG gcd(e,φ(n)) = 1


Skriv et svar til: Hjælp til public key kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.