Matematik

hjælp det haster

15. december 2012 af 24689 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Start Lektieforum Se video Test dig selv Opgaver
Opret spørgsmål
Matematik
HJÆÆÆÆLP :(
3 timer siden af
24689
- Niveau: A-niveau

Hej jeg skal lave følgende opgave :

I et bestemt kredsløb er strømstyrken I(t) (målt i ampere) en funktion af tiden t(målt i sekunder). Det oplyses, at I(t) er  løsning til differentialligningen: 0,4 * dI/dt + 10*I = 9

og I(0)= 0

a) Bestem strømstyrkens væksthastighed, når strømstyrken er 0,3 ampere? som jeg har fået til 22, 50-25*0,3= 15 A, dette har jeg beregnet ud fra mappl

b) Bestem en forskrift for I(t)

Bestemme forskriften og dette kan jeg ikke finde ud af ved hjælpe af mapple, er der nogen som kan hjælpe :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af SuneChr

  b)     

Beregn c  da  l(0) = 0

# 2   Ved ikke, men denne simple differentialligning behøver næppe værktøj.


Svar #2
15. december 2012 af 24689 (Slettet)

skal det bare indsættes sådan i mapple?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af PeterValberg

Hvis du forlænger din differentialligning med 10/4 (alle led) og forkorter lidt, så har du:

dI/dt + 25I = 45/2    som ved en lille omskrivning, bliver til:     dI/dt = (45/2) - 25I

Hvilket er en differentialligning efter modellen:   y' = b - ay  

denne har den fuldstændige løsning:     y = (b/a) + C·e-at

 (check eventuelt i en formelsamling, - fx Matematisk Formelsamling stx A)

Ved indsættelse af dine kendte værdier, ender du med:

I = (45/2)/25 - C·e-25t = (45/50) - C·e-25t = (9/10) - C·e-25t

Ved indsættelse af I(0) = 0 kan du hurtigt beregne at:   C = -(9/10) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. december 2012 af 24689 (Slettet)

Tak for hjælpen :) men ved du hvordan man indsætter hele formlenpå mapple :)


Skriv et svar til: hjælp det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.