Matematik
dy/dt
25. september 2005 af
rizza (Slettet)
dy/dt = 5,7*10^-4*y(361-y)
t=døgn y=fluer
bestem den hastighed, hvormed populationens størrelse y vokser når der er 75 fluer i populationen:
Den får jeg til 12,2265 fluer/døgn (rigtigt?)
Bestem en forskrift for y som funktion af t, når der efter 14 døgn er 100 fluer i populationen:
y = 361 / (1 + ce^-5,7*10^-4*361t)
så finder jeg c og endelig sætter jeg ind og får:
y= 361 / ( 1 + (2,61*e^-5,7*10^-4*361t)/(e^-5,7*10^-4*361*14) (rigtigt??)
t=døgn y=fluer
bestem den hastighed, hvormed populationens størrelse y vokser når der er 75 fluer i populationen:
Den får jeg til 12,2265 fluer/døgn (rigtigt?)
Bestem en forskrift for y som funktion af t, når der efter 14 døgn er 100 fluer i populationen:
y = 361 / (1 + ce^-5,7*10^-4*361t)
så finder jeg c og endelig sætter jeg ind og får:
y= 361 / ( 1 + (2,61*e^-5,7*10^-4*361t)/(e^-5,7*10^-4*361*14) (rigtigt??)
Svar #1
25. september 2005 af rizza (Slettet)
skriv lige hvis Í ikke svarer fordi jeg har forklaret der forkert....
Svar #2
25. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Førstnævnte er korrekt; dog kunne man passende afrunde til 12 fluer/døgn i betragtning af, hvad modellen beskriver.
Hvad der helt konkret går galt med forskriften til sidst, kan jeg ikke umiddelbart bedømme; eksakt får jeg i al fald
y(t) = 361/(1 + c*exp(-aMt))
med
a = 5,7*10^(-4)
M = 361
c = (361/100 - 1)*exp(aM*14)
Approksimativt: c ~ 46,5315
//Epsilon
Hvad der helt konkret går galt med forskriften til sidst, kan jeg ikke umiddelbart bedømme; eksakt får jeg i al fald
y(t) = 361/(1 + c*exp(-aMt))
med
a = 5,7*10^(-4)
M = 361
c = (361/100 - 1)*exp(aM*14)
Approksimativt: c ~ 46,5315
//Epsilon
Skriv et svar til: dy/dt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
