Matematik

fordoblingskonstant

16. december 2012 af avengers (Slettet)

  en eksponentiel udvikling f har fordobliingskonstanten t2 = 3

det er blevet oplyst at

f (x) = 7 når x er 0

hvordan finder jeg f (x) når x er 3 og 6 ,?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

f(3) = f(0 + t2) = 2·f(0) , og at

f(6) = f(3+t2) = 2·f(3) = 22·f(0)


Svar #2
21. december 2012 af avengers (Slettet)

godt såvel,

et andet, spørgsmål,

hvordan finder jeg x når f (x) er 56, ?


Svar #3
21. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg vil lige påpege at opgaven er beskrevet ud fra en tabel,

 

  x          0        3         6      ?  

f (x)       7        ?         ?       56


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det vides primært, at fordoblingskonstanten er lig med 3.

Prøv at beregne f(x) / f(0) = 56/7 . Hvor mange gange skal f(0) fordobles for at få 56?


Svar #6
21. december 2012 af avengers (Slettet)

det bliverr 8,


Svar #7
21. december 2012 af avengers (Slettet)

hvis x er 8, bliver f (x) 56

vil det sige at,for at finde f (x), skal jeg gange x med 7, ? eller,


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. x er ikke lig med 8. Men 7 skal ganges med 8 for at blive til 56.


Svar #9
21. december 2012 af avengers (Slettet)

jeg er ikke helt, med,

hvis f (x) er 56, hvad er x

og hvis x er 3 og 6, hvad er f (x) for hver af tallene, ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs #1. Fordoblingskonstanten er T2 = 3. Det betyder, at for alle x gælder der f(x+3) = 2·f(x) .

Da f(0) = 7 og 56/7 = 8 = 23 , skal f(0) fordobles 3 gange for at blive til 56. Man skal derfor lægge fordoblingskonstanten T2 tre gange til 0 for at få fordoblet f(0) tre gange.

f(0) = 7

f(0+3) = 2·f(0) = 2·7

f(0+3+3) = 2·f(0+3) = 22·f(0) = 4·7

f(0+3+3+3) = 2·f(0+3+3) = 23·f(0) = 8·7


Skriv et svar til: fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.